Ateliere de dezvoltare personală și orientare vocațională pentru adolescenti. Editia 2015

Am numi noi aceste ateliere “Arta razboiului” pentru ca in perioada adolescentei  suntem intr-o continua confruntare, razboi cu cei din jur, cu noi insine.Cum sa trecem cu bine peste acest razboi?Continut ateliere:

1.      Viața ca  o luptă

2.      Războiul creativ – ”Războiul altfel” -Tehnici de creativitate.

3.      Războiul înțeles -”Victoria este a celor care știu”

4.      Războiul profesional – Tehnici, tactici, strategii pentru progres profesional.

5.      Războiul resurselor mele.

6.      Pregatirea unei piese de teatru cu scop de catharsis.

7.      Aplicare chestionar de orientare vocațională și profesională axat pe identificarea intereselor vocaționale.

Să decizi în adoleșcență ce vei face tot restul vieții tale din punct de vedere profesional poate fi o greutate pe umerii tăi! Îți este teamă să iei o decizie, nu știi ce domeniu ți-ar plăcea sau pur și simplu nu te vezi făcând nimic! Nu te descuraja! Este doar pentru că nu-ți cunoști ÎNCĂ potențialul! Fiecare dintre noi se poate lăuda cu anumite aptitudini, dar se întamplă fie să nu le cunoștem, fie să nu știm ce să facem cu ele!
Ești întrebat constant de părinți și apropiați „ce ai de gând să faci mai departe/”, „la ce facultate vrei să dai/”, „ce profesie ai vrea să alegi/”, „ce-ți place să faci/” și de cele mai multe ori răspunsul tău este NU ȘTIU! Stai liniștit, NU EȘTI SINGURUL!

O mulțime de adoleșcenți se confruntă cu asta zilnic!
Începând cu luna  noiembrie există oportunitatea de înscriere la ateliere de dezvoltare personală și de orientare vocațională pentru adoleșcenți!

Fii deștept! Ia o decizie corectă pentru viitorul tău!
Ne vom petrece lunar, ori săptămânal, în funcție de cum ve-ți alege  ore impreună, timp în care vom discuta despre planurile voastre profesionale, dar și despre temeri personale și obstacole care pot sta în calea atingerii obiectivelor voastre! Vom avea activități interactive și jocuri amuzante și vom finaliza cu un chestionar de orientare vocațională și profesională axat pe identificarea intereselor vocaționale. Astfel, veți pleca de la aceste întâlniri mai încrezători, siguri, clarificați și cu un profil personalizat care vă va fi de folos în luarea deciziilor profesionale viitoare!

Un grup interactiv, pentru adolescenții de 17-18-19 ani, care doresc să afle mai multe despre ei și să își dezvolte abilitățile de comunicare asertivă.

La atelierul de comunicare, participanții:

  •  își dezvoltă capacitatea de introspecție și autocunoaștere;
  •  descoperă și exersează comunicarea asertivă;
  • află cum să se înțeleagă mai bine pe sine și cum să îi înțeleagă pe ceilalți;
  • capătă încredere în capacitatea lor de exprimare și afirmare;
  • petrec un timp de calitate într-un loc în care se simt liberi să pună întrebări și să caute răspunsuri.

Cât durează:  7 întâlniri, cu o durată de  3 ore/săptămânal , sau 7 întâlniri, cu o durată de 10 ore/odată, lunar.
Când  se desfășoară:  .

  • 1 întâlnire săptămânală,de 3 ore, timp de 7 săptămâni, de la data formării grupului.
  • O întâlnire lunară, de 10 ore, timp de 7 luni, de la data formării grupului.

Orarul de desfășurare se va stabili de comun acord cu părinții și adolescenții interesați.
Numărul maxim de locuri disponibile:  16.

Atelierul se va derula cu un număr de minim 7 participanți.

Tarif: 20 lei /ora. .

Cine este psihoterapeutul de la care invatam?

Mooderator si trainer: Gratiela Simona Grigorescu, psihoterapeut autonom psihodramatician, clinician, art-terapie, arta biografica.

Autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania Cod de inregistrare Nr. 7629/2009

Informații și înscrieri la telefon 0726/686793 sau email contact@partyforyou.ro

Comunicare eficienta dincolo de mituri si prejudecati. Editia 2015

Afla despre tine cum poti comunica eficient cu ceilalti, cine esti si ce simti in relatiile cu ceilalti, cat esti de deschis la nou, la comunicare si la o mai buna intelegere fata de noi si fata de cel de langa noi.

Te invitam sa iei parte la o intalnire cu specialisti care ne ajuta sa devenim mai asertivi si sa ne raspundem unor intrebari legate de diferentele de comunicare dintre genuri.

Invatam impreuna aplicand informatiile noi, participand la activitati interactive, in exercitii de autoevaluare si dezvoltare personala. Pleci acasa cu cateva informatii despre comunicarea autentica, asertiva, cu cateva raspunsuri si poate cu cateva numere noi de telefon in agenda.

Workshop-ul se adreseaza tuturor celor in cautare de socializare, dezvoltare personala si de cateva ore practice si utile petrecute intr-o ambianta placuta.

Daca esti deschis sa vorbesti despre tine si sa inveti si sa cunosti oameni si lucruri noi, te asteptam sa petreci impreuna cu noi timp de 3 ore.Cu siguranta vei invata ceva despre tine, despre ceilalti, lucruri pe care poate nu le stiai.

Cost workshop – 50 lei (include 3 ore de workshop, manual de curs, si nu in ultimul rand o mica gustare/ apa, sucuri)

Numar maxim de locuri  este de 15, iar participarea la workshop se face pe baza de inscriere. Confirmarea se face doar dupa plata taxei de participare.

De la cine invatam?

Psiholog si psihoterapeut Hosu Roxana - cu formare in consiliere psihologica, psihoterapie, psihologia muncii si organizationala, si psihologia transporturilo, trainer.

Psiholog si psihoterapeut Neagoe Graţiela - cu formare in psihoterapie si psihologie clinica.

Te asteptam cu drag!Inscrie-te!

Intalnire cu feminitatea mea. Editia 2015

Imaginea cea mai profundă a femininului, pe care orice om o poartă în suflet, izvorește din trăirea legată de mama sa. Oricum ar fi această trăire în viața personală a fiecărui om, ea este o urzeală făcută din gesturile originale pe care mama le face cu copilul ei. Astfel acest principiu se manifestă prin gesturi materne, concretizate prin: a  primi, a aștepta, a purta a spera a da viață.Astfel, mama este arhetipul esențial al elementului feminin.

Există desigur, un alt arhetip al femininului, diametral opus al acestuia.Acestarhetip reprezintă tot ceea ce este ideal uman,(respectiv,  ideal masculin): a acepta provocarea de a câștiga”fecioara” drept cel mai prețios bun de pe pământ.

Aceste principii diametral opuse feminin-masculin, cer a fi explorate în cadrul acestui workshop, cu scopul de a putea înainta prin desișul întrebărilor existențial-umane.

Feminitatea este o taină. Noi devenim femei cu fiecare treaptă a vieţii, cu fiecare lacrimă, cu fiecare relaţie, cu fiecare dor…

Ce mă inspiră ca şi femeie?

Ce momente frumoase și ce răni mi-au plăsmuit sufletul de femeie?

Care este calitatea specifică feminităţii mele şi cum o pot exprima eu?

Acestea pot fi doar cateva întrebări călăuzitoare către noi înşine.

Este un atelier de lucru adresat doamnelor şi domnişoarelor cu scopul găsirii, înţelegerii şi acceptării feminităţii noastre. Este o provocare de a merge pe drumul feminităţii noatre, întâlnind diverse faţete ale acestui principiu. Va fi un atelier de descoperire şi de experimentare a laturilor mai ascunse poate, ale feminităţii noastre, unde: ne vom reaminti, vom retrăi, ne vom presimţi ne vom re-crea, ne vom reîndrăgosti de noi înşine.

Imaginează-ţi pentru o clipă că te opresti din goana ta nebună de a fi totul, de a dărui totul. Imaginează-ţi că te reîntorci la tine şi căîţi alchimizezi vulnerabilităţile în forţe ale destinului. Imaginează-ţi că te reinventezi, după ce ţi-ai privit în ochi slăbiciunile, neîmplinirile, nostalgiile, şi ai decis ca cea mai frumoasă poveste de iubire este cu tine însăţi, aşa cum te descoperi, fragila şi puternică în acelaşi timp.

Prin diverse metode psihoterapeutice, in sesiunile  Atelier de Feminitate vom scoate la lumină mecanismele inconştiente ale feminităţii şi umanităţii din noi.

Când, unde, cât, cum?

Ne intalnim intr-un cadru intim pe str.Codrul Cosminului nr.114A, Brasov,  sambata 29 noiembrie la orele 11.00.

Costul workshop-ului este de 20 lei/oră, cu posibilitatea de a acorda o reducere la taxa atelierelor ce vor urma, dacă este cazul.

Workshopurile noastre iti pot aduce regasire, vindecare si intregire in noi insine dar si in legatura cu persoana de langa noi.Psihoterapeutul nostru te poate indruma, sprijini si sustine in drumul vietii facilitandu-ne reasezarea sufleteasca si regasierea raspunsurilor la intrebarile existentiale prin metode psihodramatice.

Cine este psihoterapeutul?

Moderator şi trainer: Gratiela Simona Grigorescu, psihoterapeut autonom psihodramatician, clinician, art-terapie, artăbiografică.

Autorizat de Colegiul Psihologilor din România Cod de înregistrare Nr.7629/2009.

Relatia de cuplu. Editia 2015

Drumul de la dependenţă la independenţă a partenerilor de cuplu este presărat cu multiple crize existenţiale venite cu scop de maturizare şi iubire de omul întreg. “A iubi un om înseamnă a-l vedea aşa cum l-a intenţionat Dumnezeu”(Dostoievski)

Uneori putem spune că a iubi înseamnă  a trece dintr-o lume în alta, din cunoscut în necunoscut.  Puntea ți se deschide în fața acestei minuni a vieții, trecerea dintr-o stare în alta si te îndeamnă să o străbați invitându-te într-o călătorie…

Uneori, un om devine pentru tine un Univers întreg sau, alteori tu ești întregul Univers al altcuiva. Iubirea celuilalt te face să zbori, dar în același timpte poate răni profund. Iubirea e un foc ce te arde, te poate devasta sau te poate purifica.

Uneori, un alt fel de iubire îți încălzește inima, o iubire care nu cere nimic în schimb, nu-i pretinde nimic celuilalt, ci îl lasă să fie. Iubirea care te umple pentru că iubești, nu pentru ca ești iubit/ă, iubirea care te lasă liber/ă pe tine și pe celălalt, iubirea care se dăruiește pe sine, care se uită pe sine.

În acest workshop vom iniția o primă călătorie a sufletului prin exerciții psihodramatice, artă biografică și lucru artistic într-un spațiu al siguranței și al deschiderii.

Fiecare workshop pe care il organizam are o tematică diferită, menită a explora o dimensiune importantă a relaţiei de cuplu.Metodele abordate sunt extrase din art terapie, psihodrama, terapia prin joc, artă biografică.

Când, unde, cât, cum?

Ne intalnim intr-un cadru intim pe str.Nicopole nr.59 vineri 26 septembrie la orele 17.00.

Costul workshop-ului este de 20 lei/oră, cu posibilitatea de a acorda o reducere la taxa atelierelor ce vor urma, dacă este cazul.

Workshopurile noastre iti pot aduce regasire, vindecare si intregire in noi insine dar si in legatura cu persoana de langa noi.Psihoterapeutul nostru te poate indruma, sprijini si sustine in drumul vietii facilitandu-ne reasezarea sufleteasca si regasierea raspunsurilor la intrebarile existentiale prin metode psihodramatice.

Cine este psihoterapeutul?

Moderator şi trainer: Gratiela Simona Grigorescu, psihoterapeut autonom psihodramatician, clinician, art-terapie, artăbiografică.

Autorizat de Colegiul Psihologilor din România Cod de înregistrare Nr.7629/2009.

Ce, cum, cat primesc si ofer intr-o relatie. Editia 2015

Ne asteptam ca ceilalti sa stie cum sa ne arate si cum sa ne ofere ceea ce avem noi nevoie de la ei, de la iubire si apreciere pana la chestiuni legate de o convietuire confortabila. Insa uneori nu primim ce ne dorim, nu pentru ca celorlalti le pasa mai putin de noi, ci pentru ca ei nu inteleg ce si cum ar trebui sa ne dea pentru a ne multumi. Sau poate nu stim sa primim ceea ce ne este dat, interpretand diferit felul in care cei din jur ne arata afectiunea, atentia sau timpul lor.

Pe scurt: “Am nevoie de la tine de mai multa atentie. As simti ca esti mai atent/a cu mine daca am petrece aceasta dupa-masa impreuna mergand la o plimbare. Esti dispus/a si disponibil/a pentru asta? Acesta este un mod de exprimare a nevoilor. Transmitem ce ne dorim, cum ne-ar face asta sa ne simtim, de ce avem nevoie de acest lucru si verificam daca celalalt a inteles si e dispus sa implineasca nevoia noastra. Reciproca e valabila de asemenea, si ar fi de dorit sa stim mereu ce asteapta ceilalti de la noi astfel incat sa simta ca sunt apreciati.

Specialistii nostri te invita la acest workshop, unde invatam impreuna cum sa exprimam mai concret ce, cum si cum primim si oferim intr-o relatie, de orice tip ar fi ea. Vei pleca acasa cu dorinta de a lamuri ceva in relatiile deja existente in viata ta, si cu nerabdarea de a-ti crea relatii noi, autentice si sincere.

Cost workshop: 50 ron (include 3 ore de workshop, manual de curs, o mica gustare/apa/suc)

Locuri disponibile – maxim 10.

Participarea se va face prin inscriere pe site-ul nostru si plata taxei de participare.

Intr-o ambianta placuta si securizata pe parcursul a 3 ore, cu o mica investie financiara dar mare pentru sufletul nostru, invatam cum sa le aratam celorlati aprecierea cat mai exact si cum vrem sa o primim pe a lor.

De la cine invatam?

Psiholog Hosu Roxana - cu formare in consiliere psihologica, psihoterapie, psihologia muncii si organizationala, si psihologia transporturilo, trainer.

Psiholog Neagoe Graţiela - cu formare in psihoterapie si psihologie clinica.

Te asteptam cu drag!