Dragostea virtuala.Te regasesti si tu aici?

Written by Published in Dezvoltare personală
socilaizare brasov

Traim in era tehnologiei si totul se intampla in viteza.Si pentru ca impartasim chiar si ceea ce avem in farfurie cu prietenii pe retelele sociale, era firesc sa ajungem sa ne cautam si sufletul pereche tot pe internet. Asta nu-i deloc o problema atunci cand reusim sa cream o legatura solida si sincera cu un om pe care nu am fi avut poate ocazia sa il intalnim altfel. Daca lucrurile decurg bine, de la: “imi place cum arata”, “imi place cum gandeste” pana la: “ne-am intalnit, exista chimie intre noi si vrem sa ne cunoastem mai bine”, e perfect.

Uneori insa, din diverse motive evitam intalnirea fata in fata, ceea ce duce la o pierdere reala in ceea ce priveste descoperirea unui om. In plus, putem cadea in capcana de a ne crea scenarii care sa contureze omul “din fata” noastra in functie de ceea ce stim deja despre el si in consecinta ne putem indragosti de o iluzie. Cam asta s-a intamplat in mitul lui Pygmalion, care era un sculptor celebru din Grecia Antica care s-a indragostit de propria creatie: Galateea – o femeie perfecta, pura, blanda si mult prea frumoasa pentru a putea fi reala, care a fost insufletita intr-un final de catre Afrodita, dupa nenumaratele insistente ale lui Pygmalion.

Ceea ce au in comun dragostea virtuala din zilele noastre si asa-numitul Sindrom al lui Pygmalion este acea atitudine de a investi sentimente in propria creatie. In prezent, atunci cand ne limitam la o relatie strict virtuala investim un om cu foarte multe caracteristi, calitati pe care poate nu le poseda sau pe care nu am avut ocazia sa le vedem testate in viata cotidiana. Cu alte cuvinte reinterpretam mitul descris mai sus intr-o maniera moderna. Daca am duce aceasta reinterpretare pana la final ar trebui sa insufletim creatia, adica sa intalnim omul cu care avem aceasta relatie limitata in virtual, sa traim acele “nimicuri” alaturi de el, sa ne bucuram de privirea in ochi si de atingeri, pentru ca apoi sa ne putem acomoda cu partile mai putin bune pe care aceasta foarte probabil le are, ca orice alta faptura umana.

PartyforYou este o comunitate care sustine in mod special oamenii care au aceasta tendinta de a cauta compania altor oameni dincolo de ecranul computerului, fie din comoditate, fie pentru ca nu aveau pana acum “un loc” unde sa intalneasca persoane cu interese si preocupari similare cu ale lor. Aici primim ca si bonus odata cu toate petrecerile, workshop-urile, drumetiile si celelalte gen-uri de evenimente la care putem lua parte, aceasta facilitare a relatiilor fata in fata.

E mai mult decat placut sentimentul acesta de apartenenta la un grup, asa cum sustine si psihologul Henri Tajfel in teoria sa asupra identitatii sociale, pentru ca aceasta ne ajuta sa ne construim sensul a ceea ce suntem si ne aseaza in reteaua complexa a relatiilor sociale dintr-o comunitate.

Vino si tu in comunitatea PartyforYou!

Psih. Gratiela Neagoe

Kim

Kim