CIRESELE TE POT AJUTA SA DORMI MAI BINE

Written by Published in Sănătate și frumusețe
ciresele remediu

Un lucru poate mai putin stiut despre aceste fructe este ca ciresele sunt sursa naturala de melatonina, un hormon care ajuta la reglarea ciclului de odihna. in timp ce suplimentele de melatonina din comert au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greata, vise ciudate si ameteala), ciresele nu au asa ceva. Sfatul specialistilor este sa mancam cirese cu o ora inainte de culcare, potrivit The Epoch Times.

Ciresele sunt bune pentru inima si pentru sistemul circulator

Apropo de melatonina, cercetatorii au descoperit ca oamenii care au atacuri de cord tind sa aiba un nivel scazut de melatonina, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cirese. Un compus prezent in cirese – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic in procesul de prevenire a formarii de cheaguri de sange. in plus, antocianina, de asemenea prezenta in cirese, protejeaza vasele de sange de stresul oxidativ, ceea ce implica faptul ca ciresele pot ajuta la prevenirea formarii de placa arteriala.

Ciresele sunt bune pentru creier

Aceiasi compusi mentionati mai sus – melatonina, polifenolii si antocianinele – au dovedit efecte benefice asupra functiilor cerebrale. Toate trei protejeaza celulele creierului de stresul oxidativ si pot juca un rol in prevenirea diferitelor forme de dementa.

Kim

Kim