Beneficiile de a fi singur de sarbatori

Written by Published in Socializare Brașov, Workshop-uri Brașov
simona_gherghe_brad_sarbatori

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada incarcata de emotie,momentul in care descoperi bucuria de a oferi si extazul copilaresc la primirea cadourilor. Magia si miracolul acestei sarbatori nu consta in numarul de cadouri primite, ci in intensitatea clipelor petrecute alaturi de cei dragi. Ce poate fi mai frumos decat sa fii inconjurat de atmosfera incarcata de emotie si fericire, acasa, retraind momentele cu care esti obisnuit din copilarie?

Fericirea noastra se amplifica si uneori se hraneste din bucuria celor apropiati. Craciunul ne conecteaza in mod direct cu copilul din noi, cu acea parte a personalitatii noastre pe care de cele mai multe ori o reprimam, o ignoram, prinsi fiind de responsabilitatile cotidiene. Acest copil ne ofera in preajma sarbatorilor un mare potential de energie, bucurie si creativitate, este scos la lumina si se manifesta in situatii in care nici nu ne-am astepta.

In cazul in care nu avem un partener, sau din diferite motive nu putem fi alaturi de cei dragi in preajma sarbatorilor, sentimentele de bucurie sunt inlocuite de tristete, revolta sau chiar depresie. Această stare  poate fi accentuată de reactiile celor din jur, care isi exprima compasiunea fata de starea noastra. De asemenea, in spatiul mass-media, de la mesajele publicitare, la filmele difuzate, este promovata intens ideea că sarbatorile de iarna au sens doar daca sunt petrecute alaturi de persoana iubita sau de familie. Oricare ar fi atitudinea fata de faptul ca suntem singuri pe tot parcursul anului, apropierea sarbatorilor poate trezi anxietatea sociala, care nu poate fi gestionata decat prin bunavointa.  Ar trebui in acest context sa facem un mic efort de a ne schimba perspectiva asupra vacantei de iarna, de a o privi ca pe o oportunitate de a face tot ceea nu am avut timp in decursul unui an, nu ca pe o asteptare apasatoare. Asadar, este bine sa iesim din casa, sa nu stam izolati, sa participam la evenimentele  organizate in oras, sa luam contact cu cei din jur, si sa ne gandim la noi insine; sa ne bucuram de Craciun, pe orice cale.

absint